З початку осені ціни на продукти харчування в Україні помітно змінилися, що викликало дискусії серед багатьох жителів. За даними Міністерства фінансів, як повідомляє «znaj.ua», вартість основних продуктів харчування, таких як гречка, олія та хліб, продовжує змінюватися.

Гречка.

За останній місяць ціна на гречку трохи зросла. На початок вересня середня вартість гречки становить 28,57 грн за кілограм. Найвища ціна — 34,30 грн/кг — у MegaMarket, а доступніший варіант — у Auchan — 24,90 грн/кг.

Олія соняшникова.

Ціна на соняшникову олію також зросла. Рафінована олія «Олейна» тепер коштує 60,15 грн. за 850 мл, порівняно з 58,14 грн. минулого місяця. Аналогічно, «Щедрий дар» зріс із 60,08 грн до 61,03 грн за ту саму кількість.

Продукти

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Цукор.

Ціни на цукор залишаються відносно стабільними в середньому 36,52 грн за кілограм. Novus пропонує найнижчу ціну – 34,89 грн/кг, тоді як MegaMarket пропонує найвищу – 41,40 грн/кг.

Хліб.

Ціни на хліб демонструють змішані тенденції. Вартість пшеничного хліба (нарізаного) залишилася стабільною на рівні 34,45 грн за 650 грамів. Проте ціна на хліб марки «Цар» зросла до 33,81 грн за 600 грамів порівняно з 30,41 грн минулого місяця.

Читайте також:

Потужний удар по кишені: ключові продукти в Україні стали "золотими" - як змінилися ціни

Рейтинг найкращих автомобілів зі США за доступними цінами: вони точно не підведуть

Які продукти в жодному разі не можна зберігати разом у холодильнику, каморі, підвалі та будь-якому місці