Наразі вже кілька днів українці живуть без графіків відключень світла за винятком ремонтних робіт.

Температура за вікном поступово знижується і ми підбираємось до темного сезону, коли сонце "втікає" о 4-5 вечора, на вулиці холод та сніг. Звичайно, тут на українців можуть чекати і повернення стабілізаційних графіків відключень світла. Які можуть бути пікові відключення? Спостерігачі Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні випустили тривожну доповідь щодо можливих наслідків російських ударів по енергетичній інфраструктурі країни.

Відключення світла

Даніель Белль, голова місії, попередила, що "ця зима буде надзвичайно складною. Люди, ймовірно, зіткнуться з регулярними відключеннями електроенергії по всій країні. Будь-які нові атаки, які призведуть до відключень, можуть мати катастрофічні наслідки".

Експерти прогнозують, що відключення електроенергії можуть тривати від 4 до 18 години щодня. У деяких містах вже цього літа спостерігалися відключення тривалістю понад 12 годин на добу. Взимку ситуація може посилитися через низькі температури.

ООН зафіксувала, що з 22 березня по 31 серпня 2024 року російські війська провели дев'ять хвиль скоординованих атак на енергетичну інфраструктуру України, пошкодивши чи зруйнувавши безліч об'єктів генерації, передачі та розподілу електроенергії.

Популярні новини зараз

Якщо відкрили банку - вже не зупинитесь: рецепт помідорів на зиму по-італійськи

Кожен місяць мінус 20% від пенсії: у ПФУ попередили українців про урізання виплат

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Ракетний удар по Києву. Фото: t.me/dsns_telegram

Читайте також:

У Росії оголошено історичну евакуацію населення: найпотужніші вибухи та удар по секретному ракетному об'єкту.

Kyivstar, Vodafone та Lifecel l приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла.