З наближенням другої декади вересня місячний календар пропонує наступні рекомендації щодо садівництва з 9 по 15 числа:

9 вересня (понеділок):

Зосередьтеся на поливі та підживленні дерев та чагарників, а також збиранні коренеплодів. Це також гарний час для посадки кучерявих рослин і троянд, але уникайте прищипування. Ви також можете використовувати методи боротьби зі шкідниками та хворобами та продовжувати підгодовувати рослини.

10 вересня (вівторок):

Цей день чудово підходить для посадки декоративних рослин та плодових чагарників. Рекомендується помірний полив садових та овочевих культур, а також боротьба з бур'янами та шкідливими комахами. Це вдалий день для збирання врожаю будь-яких культур.

11 вересня (середа):

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

Рекомендується посадка будь-яких садових культур та цибулинних квітів. Використовуйте цей день для щеплення, обрізання рослин та обробки ґрунту. Очікується, що зібрані сьогодні фрукти зберігатимуться довго.

Город

12 вересня (четвер):

Посадіть плодові дерева та зберіть урожай садових фруктів. Ви також можете видалити бур'яни, обрізати дерева та пагони полуниці, зрізати квіти, замочувати насіння, копати ґрунт та удобрювати рослини.

13 вересня (п'ятниця):

Продовжуйте садити плодові дерева та підземні садові культури, а також квіти, але уникайте посадки полуниці. Це гарний день для щеплення та обрізання дерев.

14 вересня (субота):

Зробіть перерву у посадці дерев та овочів. Однак ви можете посадити виноград і аґрус. Розгляньте можливість щеплення або повторного щеплення рослин та посадки зелені, маргариток та фіалок.

15 вересня (неділя):

Уникайте посадки дерев, чагарників, овочів чи квітів. Утримайтеся від поливу дерев та чагарників. Натомість зосередьтеся на зборі фруктів та овочів, обрізанні та щепленні дерев, зборі насіння, боротьбі зі шкідниками та хворобами та боротьбі з бур'янами.

Читайте також:

Ці осінні помилки позбавлять вас урожаю наступного року: як не загробити город

Додайте це в ґрунт восени і наступного року врожай буде в рази ряснішим: город таке обожнює

Більше ніколи не викидайте бадилля від помідорів: город стане плодоноснішим у рази