Заслужена артистка України Тетяна Шеліга все життя говорила російською, але після повномасштабної війни відмовилася від цієї мови.

Відома українська актриса театру та кіно Тетяна Шеліга народилася в російськомовній родині, тому з дитинства розмовляла російською.

Так, здобувши професійну освіту в школі-студії університету ім. Немировича-Данченка при МХАТі в Москві Тетяна Шеліга вирушила до Севастополя. Там вона влаштувалася до Театру російської драми, якому віддала 24 роки свого життя.

Ось і виходить, що все своє життя Тетяна Шеліга була оточена російською мовою. Однак після початку повномасштабної війни артистка дуже чітко показала своє кохання і відданість саме Україні, геть-чисто відмовившись від російської мови.

Шеліга відверто зізнається, що перехід українською мовою був для неї нелегким завданням. Проте зараз Тетяна Шеліга говорить українською як і в професійному, так і в повсякденному житті.

"Російською я не розмовлятиму! Для мене не існує його більше. Хоча народилася в російськомовній родині, навчалася в школі, де викладали всі предмети російською, українська мова там була тільки з п'ятого класу. Вступати поїхала до Москви. Служила у двох російських театрах – 23 роки в Севастополі, а потім – 15 років у Театрі імені Лесі Українки у Києві. Виходить, все життя працювала на російську культуру. До 73 років говорила їхньою мовою. Тепер – ні за що", - розповіла артистка в інтерв'ю Oboz.ua.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Актриса щодня продовжує вдосконалювати свої знання та не боїться робити помилки.

"Не боюся помилятися. Коли на якійсь творчій зустрічі не можу правильно перекласти слово, мені підказують із зали глядачі. Навіть якщо збираємося з друзями десь у ресторанчику і хтось переходить російською, відповідаю українською", - заявляє актриса.

Читайте також:

Завдяки Путіну росіяни почали жити у страху, відчувши війну в Курсі - карма у дії

ВСУ розбомбили ще одну колону в Курській області, Путін вважає за краще мовчати, але відео вже є

Тривожний дзвіночок для Путіна: з радарів зник вертоліт із важливим чиновником та ще 20 пасажирами