10 вересня почалося для росіян і, зокрема, для москвичів далеко не з кави, адже столицю мордора атакували доброзичливі дрони.

Що досить справедливо з огляду на скільки разів українці прокидалися від цього. І хоча в Росії заявляють про "збиття всього, що летіло", кадри в інтернеті доводять протилежне.

Атака безпілотників на Москву, кадр з відео

У ніч на 10 вересня 2024 року Московська область зазнала масштабної атаки безпілотників, яку Міноборони країни-агресора назвало найбільшою з початку повномасштабної війни. За даними відомства, всього було запущено 144 дрони, з яких нібито 20 було збито над Підмосков'ям.

Повідомляється, що в Раменському, ймовірно, внаслідок влучення ракети ППО до житлового будинку загинула 46-річна жінка.

Атака безпілотників на Москву, кадр з відео

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Це перший випадок загибелі людини після атаки дронів та подальшої роботи ППО у московському регіоні. Губернатор Московської області Андрій Воробйов повідомив про пошкодження 54 зі 102 квартир у потерпілому будинку.

За різними даними, постраждали від 3 до 12 осіб, одна у тяжкому стані. 43 мешканців було евакуйовано до пунктів тимчасового розміщення.

Атаки БПЛА зафіксовані у Домодєдово, Подільську, Раменському, Люберцях та Коломні. Через загрозу безпеці польотів тимчасово припиняли роботу аеропортів Жуковський, Внуково та Домодєдово.

Російське Міноборони стверджує, що більшість дронів (72) було збито над Брянською областю. Також повідомляється про збиті БПЛА в Курській, Тульській, Білгородській, Калузькій, Воронезькій, Липецькій та Орловській областях.

Варто зазначити, що інформація про кількість збитих дронів від російського Міноборони може бути перебільшеною з огляду на попередні випадки недостовірних заяв.

Читайте також:

Володимир Зеленський розповів , коли буде покладено край війні: "Ми повинні зробити це" .

Перепади погоди даються взнаки: Путін розповів, що Україні допомагають інопланетяни, а не НАТО .