Про це мало хто знає, але ключовим інгредієнтом для успішного вирощування орхідей є лимон. Вся справа в тому, що лимон є відмінним джерелом калію та вітаміну С, який особливо потрібен для зростання нового листя у орхідеї. Крім цього, лимонний сік діє як антисептик – він перешкоджає виникненню грибків та плісняви ​​на корінні рослини.

Ті українці, хто займається розведенням орхідей, знають, що листя цієї рослини допомагає утримувати воду та поглинати сонячне світло для свого харчування. Саме тому чищення листя орхідеї – важлива частина догляду за нею.

Так, потрібно систематично протирати листя орхідеї, щоб позбавлятися пилу, бруду, мінеральних відкладень і комах, щоб листя виглядало яскравим і здоровим. Регулярне чищення листя не тільки покращує зовнішній вигляд орхідей, але і дозволяє листям дихати і краще вбирати вологу.

Найкраще з таким завданням справляється розчин води та лимонного соку. Справа в тому, що у природі орхідея живе з чорною пліснявою біля коріння. Саме вона продукує корисну кислоту, що допомагає рослині розвиватися і пишно цвісти. А ще варто знати, що з усіх кислот тільки лимонну кислоту орхідея здатна повністю метаболізувати.

Важливо!

  • Сік лимона корисний для всіх орхідей незалежно від сорту та фази росту.

Отже, змішуємо одну склянку чистої води ( 200 мл) із 10 краплями лимонного соку. Нанесіть отриманий розчин на ватний тампон і змочіть листя.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

Незабаром ви можете очікувати нових квітів від здорових і добре удобрених рослин, оскільки вода та лимон дадуть квітам більше життя, сили та здоров'я, як і людському організму. Крім того, цитрусові дуже добре діють як засіб від комах.

Цю процедуру рекомендується робити щотижня.

Підживлення орхідеї, фото: youtube.com

Також корисним для рослини буде і кореневе підживлення на основі соку лимона.

Для цього в літрі теплої води треба розчинити чайну ложку із соком. Здійснюється далі полив шляхом занурення в розчин на 15 хвилин.

До двох разів на місяць можна застосовувати цей варіант підживлення.

Читайте також:

Орхідея зацвіте пишно як ніколи: сипте зовсім небагато і бутонів виросте в рази більше

Це потрібно робити двічі на тиждень: метод, завдяки якому орхідея почне пишно цвісти

"Ви спалюєте свою орхідею": як правильно її підгодовувати, щоб рослина не засохла