У період мобілізації в Україні військовозобов'язані мають пройти ретельне медичне обстеження у військово-лікарських комісіях. Щоб забезпечити безперебійний процес та уникнути можливих проблем, важливо знати, які фахівці необхідні для участі у ньому та яку документацію необхідно надати. Про це повідомляє «znaj.ua».

Олег Фаріон, начальник медичної служби Тернопільського обласного ТЦК, зазначив, що призовники мають пройти обстеження у наступних фахівців:

Терапевт.

Невролог.

Хірург.

Психіатр.

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Отоларинголог (ЛОР).

Лікар-офтальмолог.

Крім того, всім призовникам обов'язково необхідно зробити рентген грудної клітки, а особам старше 40 років необхідно пройти електрокардіографію. Якщо якийсь спеціаліст визнає за необхідне додаткове обстеження, військовозобов'язаний буде спрямований на додаткові процедури.

ТЦК

Оскільки електронна система охорони здоров'я Helsi може не мати повного запису історії хвороби людини, дуже важливо принести на обстеження всю медичну документацію.

Це гарантує лікарям повне розуміння стану здоров'я пацієнта, запобігаючи будь-яким непорозумінням.

Якщо людина не погоджується з рішенням міської чи районної ТЦК, вона має право подати апеляцію до регіональної комісії. Якщо він не погоджується з укладанням регіональної ВЛК, його можна оскаржити в центральному ВЛК або навіть у суді. Апеляція має бути подана протягом 60 днів з моменту отримання рішення.

Крім того, у експертів-юристів зростає стурбованість у зв'язку з нещодавнім переходом на цілодобову роботу військово-лікарських комісій. Вони попереджають, що проведення медичних оглядів у нічний час може поставити під загрозу якість оглядів та права українців, що може призвести до поспішної чи примусової мобілізації через неповну оцінку стану здоров'я.

Читайте також:

Восени вручатимуть повістки по-новому: що готує мобілізація та ТЦК

"Силою затягують": ТЦК у машинах блокують мобільний зв'язок для телефонів РЕБом

ТЦК можуть масово відправити на фронт: "вилов" на вулицях закінчиться?