Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що Кабінет міністрів готує поновлення підходу «Воюй чи працюй» до бронювання від мобілізації.

Зміни, які, як очікується, покращать існуючі правила, а не запровадять радикальні нові заходи, спрямовані на забезпечення справедливості та прозорості у процесі резервування. Про це повідомляє "РадіоСвобода", посилаючись на роз'яснення Дениси Шмагаля.

Оновлення спрямовано на посилення принципу, згідно з яким резервування осіб від мобілізації не повинно бути питанням фінансових можливостей.

Шмигаль наголосив, що уряд хоче гарантувати, що ніхто не зможе «відкупитися» від своїх зобов'язань щодо підтримки батьківщини.

Також уряд тісно співпрацює з військовими посадовими особами, щоб гарантувати, що нові правила будуть справедливими та зрозумілими. Вони розглядають, як справедливо обґрунтувати резервування та внесок резервованих осіб у державну підтримку та стабільність.

Прем'єр-міністр висловив припущення, що термін «економічне бронювання» може не повністю відображати намір політики. Натомість основна увага приділятиметься підтримці економіки та вирішенню таких проблем, як тіньова економіка та створення робочих місць.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку

Показати ще

«Мають бути дуже справедливі, прозорі, зрозумілі правила бронювання і відповідь, чому заброньований та або той працівник на тій або іншій посаді, чому він не йде воювати. І не воюючи, який внесок він робить в підтримку нашої держави і які гарантії того, що він є тим, хто, наприклад, вирішить повернутися в Україну, забезпечуючи нашу стійкість, економічну зокрема, як все це буде відбуватися», - заявив він.

Денис Шмигаль: скрін з відео

Уряд прагне вирішити три основні проблеми: створення додаткових робочих місць, підвищення заробітної плати для збільшення податкових надходжень та заохочення повернення українців, які залишили країну.

Шмигаль відзначив значний вплив повномасштабного вторгнення на зайнятість та економіку, наголосивши на необхідності підтримки малого та середнього бізнесу для більш швидкого відновлення робочих місць.

«Перше, створення додаткових робочих місць. Друге, підвищення заробітних плат для працівників, що спричинить собою збільшення сплати зборів, внесків і податків. І третє, це, звісно ж, питання повернення українців в Україну. Наведу параметри: до початку повномасштабного вторгнення в нас було близько 10 мільйонів працевлаштованих офіційно людей... В той же час у нас було майже 11-10,5 мільйонів пенсіонерів, тобто на одного працюючого припадав один пенсіонер. В перші місяці повномасштабного вторгнення, ми втратили 3,5 мільйони робочих місць. Ми втратили 30% нашої економіки, нашого ВВП, і це, звісно ж, відобразилось на робочих місцях. Тому сьогодні ми робимо наголос на малому-середньому бізнесі, де швидко можна відновити ці робочі місця, тому що великі підприємства-гіганти, відновити буде займати тривалий час», - додав прем'єр.

Читайте також:

Восени вручатимуть повістки по-новому: що готує мобілізація та ТЦК

Осіння мобілізація "поставить на вуха" кожного: улов ТЦК буде в рази жорсткішим

До будинку кожного українця прийдуть "гості": штрафуватимуть, але не через мобілізацію