Свіжі овочі цілий рік – місця багатьох українців, але ціни на них у зимовий період просто космічні.

Але, якщо у вас є город, то ви можете продовжити плодоношення тих же огірків аж до заморозків. Як це зробити? Ми з радістю поділимося лайфхаками.

Правила вирощування хрустких огірків

Один із найважливіших факторів, що впливають на плодоношення огірків, - це правильне та своєчасне добриво. Огірки потребують великої кількості поживних речовин, особливо азоту, фосфору та калію.

Однак не всі добрива підходять для огірків, оскільки деякі з них можуть підвищити кислотність ґрунту, сприяти розвитку хвороб або зменшити стійкість до холоду. Одним з найефективніших і найбезпечніших добрив для огірків є дріжджовий розчин.

Дріжджовий розчин збагачує ґрунт азотом, фосфором і калієм, стимулює ріст та розвиток рослин, підвищує імунітет та опірність до стресів, активізує цвітіння та плодоношення.

Популярні новини зараз

Як позбутися мишей на дачі або в селі: просто посадіть ці рослини по периметру ділянки

Як часто і навіщо перезавантажувати смартфон: ви здивуєтеся, як це корисно

Пообіцяли йому перемогу у війні: стало відомо, з ким міг радитися путін, нещодавно теж їздив до них

Спекотна осінь залишить вас без урожаю: як організувати вологозарядний полив для городу

Показати ще

Огірки в мішках

Як приготувати та застосовувати дріжджовий розчин

Для отримання дріжджового розчину потрібно з'єднати в одній ємності 10 літрів теплої води, 100 г свіжих або 10 г сухих дріжджів і 50 г цукру. Всі інгредієнти потрібно змішати у великій ємності та залишити на 10-12 годин у теплому місці для бродіння.

Для використання дріжджового розчину необхідно розбавити його водою в пропорції 1:10. Отриманий розчин потрібно поливати під корінь огірків раз на 10-14 днів з початку цвітіння до кінця плодоношення.

Також можна обприскувати листя огірків дріжджовим розчином раз на 7-10 днів для зміцнення імунітету та захисту від хвороб.

Дріжджовий розчин - це просте та доступне добриво для огірків, яке допоможе продовжити їх плодоношення до заморозків та отримати більше смачних та здорових огірків.

Огірки, фото: youtube.com

Читайте також:

Як правильно підготувати яблуню до зими , щоб у наступному році плоди були з великим кулаком .

У наступному році не дізнаєтеся свого городу : чим потрібно терміново підгодувати ґрунт зараз для відновлення.