Усі ми знаємо про трагедію у Польщі, де через сильні дощі прорвало дамбу. Також під ударом опинилися Чехія, Словаччина, Румунія та Австрія.

Україна вже запропонувала їм свою допомогу незважаючи на те, що у нас самих триває війна.

Повінь у Європі, кадр з відео

Звичайно, ці країни знаходяться близько до нас, тому українці стривожені тим, щоб дощі не вийшли в нас. Тим більше, що в Одесі вже почалися зливи. Тому синоптик Наталія Діденко оцінила загрозу повені для України.

Вона пояснила, що циклон, зупинившись над центром Європи, спричинив катастрофічні наслідки, включаючи людські жертви. Однак Україна залишиться осторонь цього природного лиха.

На відміну від затоплених регіонів Європи, в Україні найближчими днями переважатиме суха антициклональна погода. 17 вересня у більшості областей очікується відсутність опадів, сухо та тепло. Лише на крайньому заході та подекуди на півдні можливі локальні дощі, іноді з грозами.

Популярні новини зараз

Пообіцяли йому перемогу у війні: стало відомо, з ким міг радитися путін, нещодавно теж їздив до них

Путін ще ніколи так не боявся, у нього залишилося замало часу: що зараз відбувається у Кремлі

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Температура повітря у більшості регіонів України становитиме +23...+28 градусів. У Києві 17 вересня очікується +25…+26 градусів. На Закарпатті та навколо Карпат буде прохолодніше: +17...+21 градус.

Осінь, фото з вільних джерел

Східний вітер залишатиметься поривчастим, а на Лівобережжі України може посилюватись до штормового. Однак у столиці вітер вдень дещо вщухне.

18 вересня на заході та півдні країни можливі місцеві дощі, а в інших регіонах утримається суха погода. Температура повітря не зміниться.

Діденко наголосила, що ризику повеней в Україні немає. Хоча суха погода може призвести до пересушування ґрунту, це набагато краще, ніж руйнівні паводки, які зараз спостерігаються у центрі Європи.

Читайте також:

Термінове попередження про небезпеку: в Україну мчить дика негода - на вулицю краще не виходити .

Небезпечне явище з 18 вересня по 2 жовтня: коридор затемнень доведе до межі українців.