З початку повномашстабної війни багато українців залишилося не те, що без роботи, але навіть без даху над головою через напад Росії.

Звичайно, держава, міжнародні та приватні фонди організовують допомогу українцям, у тому числі й фінансову. Але вже й сюди добралися шахраї, які під прикриттям допомоги можуть залишати без останніх копійок. Про це йдеться в матеріалі pokrovsk24.

Гроші

Українцям слід бути обережнішими, адже зараз шахраї привласнюють гроші, застосовуючи схеми нібито надання грошових виплат українцям.

Ця схема працює таким чином: зловмисники розповсюджують повідомлення різними інформаційними каналами – у соціальних мережах та месенджерах – про можливість отримання допомоги, зокрема в рамках програм є Підтримки, Дії, допомоги від ЄС, від представників ООН, різних програм міжнародних організацій та благодійних фондів. Зловмисники розсилають повідомлення із небезпечними посиланнями. Ці посилання ведуть на підроблені сайти, майстерно замасковані під офіційні портали держустанов, міжнародних організацій чи благодійних фондів.

На цих фальшивих сайтах розміщено додаткові посилання, які перенаправляють користувачів на сторінки, що імітують інтернет-банкінг найпопулярніших українських банків. Тут довірливих громадян просять увійти до "особистого кабінету" та ввести конфіденційні дані: номер мобільного телефону, ПІН-код, пароль від онлайн-банкінгу та SMS-код підтвердження.

Популярні новини зараз

Війна в Україні не закінчиться ні цього року, ні наступного: європейський міністр оборони зробив страшну заяву

Пообіцяли йому перемогу у війні: стало відомо, з ким міг радитися путін, нещодавно теж їздив до них

Грядки подякують врожаєм: коли потрібно, а коли заборонено використовувати соду для городу

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Однак, як тільки людина запроваджує цю інформацію, вона миттєво опиняється в руках шахраїв. Таким чином, злочинці отримують повний доступ до банківських рахунків своїх жертв.

Шахрайство, фото: youtube.com

Зокрема, шахраї можуть розміщувати рекламу в інтернеті про те, що Є-допомога відновила соціальні виплати та можна подати заявку на отримання грошової допомоги. Коли людина натискає подати заявку, сайт показує авторизуватися через інтернет-банкінг та просить ввести логін та пароль від інтернет-банкінгу.

Також можуть бути ситуації, коли шахраї створюють сторінки у соціальних мережах, де обіцяють допомогу українцям, які опинилися у тяжкому фінансовому становищі. Вони пропонують надіслати гуманітарну допомогу та просять сплатити доставку у 300 гривень.

Тому пам'ятайте, якщо хтось вам пропонує отримати грошові виплати через чат-бот або за допомогу потрібно сплатити державне мито – це шахрайська схема.

Читайте також:

Доведеться курити опале листя : сигарети наздоженуть за цінами ікру через зростання акцизу.

Українців карають за лічильники: щоб заплатити дикий штраф, доведеться продати квартиру .