Під час відключень світла багато українців зіткнулися з тим, що зв'язок у них є лише першим годинником без електрики.

Звичайно, це доводило скази, адже коли весь минулий рік мобільні оператори піднімали ціни, вони мотивували це саме тим, що їм потрібно закуповувати обладнання для забезпечення безперебійної роботи під час відключень.

Стільниковий зв'язок "Київстар", фото: youtube.com

Зараз ще на мобільних операторів, схоже, знайшли управу, і вони зіткнуться з наслідками своєї бездіяльності весь час повномашстабної війни. В Україні хочуть штрафувати мобільних операторів за поганий зв'язок під час відключення світла. Про це повідомив голова підкомітету із розвитку цифрової індустрії Сергій Штепи.

За його словами, Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації рекомендував до першого читання законопроект №11431, спрямований на забезпечення стабільної роботи мобільних операторів під час вимкнення світла.

Як пояснив Штепа, цей законопроект підготовлено на виконання рішення ставки Верховного головнокомандувача. Його мета – забезпечити надійну роботу засобів зв'язку в умовах масштабного військового конфлікту та періодичних відключень електроенергії.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Водафон

За словами нардепа, окремі компанії мобільного зв'язку не приділили належної уваги проблемі відключення електрики. Вони не забезпечили обладнання достатньою кількістю резервних джерел живлення, таких як генератори або акумулятори. Це створює загрозу, що багато абонентів можуть залишитися взимку без зв'язку. І саме цей законопроект допоможе уникнути подібної ситуації.

Читайте також:

Ось так "сюрприз" до зими: тарифи на опалення зміняться .

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки .