Усі ми чули про те, що Європу накрили дощі та навіть зливи. У Польщі після такого "примху природи" прорвало дамбу і сталася повінь.

І як би деякі поляки не кричали про те, що українців настав час відправити додому, але ми не звикли тримати зло в серці. Так ось одна з українок врятувала поляка під час нещодавньої повені.

Повінь у Польщі, кадр з відео

18 вересня видання The Warsaw повідомило про незвичайний випадок взаємодопомоги між поляком та українкою. 29-річний Рафал Коваль з міста Клодзко (Нижньосілезьке воєводство) був змушений втекти від повені, що насувається. На допомогу йому прийшла українка Наталія, яку він раніше дав притулок після початку повномасштабної війни в Україні.

"Вона врятувала мене" , - зізнається поляк. Ще в п'ятницю, 13 вересня, Коваль не сприймав серйозно попередження про майбутні зливи. Але в суботу, коли Клодзко вже почало затоплювати, чоловік відчув страх.

Рафал прислухався до літньої сусідки з першого поверху, яка розповіла про повінь 1997 року, коли вода у її квартирі досягала стелі. Жінка вирішила переїхати до родичів до верхньої частини міста.

Популярні новини зараз

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Сара Абрамівно, сипте дві порції: рецепт неповторних єврейських пельменів "Креплах"

Показати ще

Коваль думав, що його хвиля не затопить, але може відрізати від світу. У цей момент зателефонувала Наталія – українка, якій він допоміг після початку війни. Вона живе у Вроцлаві, за сто кілометрів від Клодзка, і запропонувала Рафалові притулок.

41-річна Наталя родом із Харкова. У лютому 2022 року вона з двома дітьми втекла від війни до Польщі. Сім'я потрапила до Рафала і залишалася в нього чотири місяці. Пізніше Наталія переїхала до Вроцлава, де влаштувалася кухарем у ресторан.

"Ми ніколи не забудемо, що він нам допоміг , - каже Наталя. - Тому коли я почула, що повінь наближається до Клодзка, я відразу схопилася за телефон".

Читайте також:

Повені в Україні, як у Європі: синоптик розповіла про погоду на тиждень та ризики.

Скасувати виплати для українців: у Польщі відзначились радикальною заявою та попросили ЄС приєднатися.