Ми постійно говоримо нашим читачам про те, що важливо не тільки правильно висадити та доглядати за своїм городом. та й вчасно зібрати врожай.

Так, якщо врожай перезріє чи недозріє, то цього хорошого мало і необхідно ретельно стежити за ним. Давайте розберемося з буряком: які ознаки вкажу на те, що коренеплоди потрібно терміново забирати з грядок.

Буряк

Головний орієнтир – терміни збирання, вказані виробником на упаковці з насінням. Але можна керуватися і ознаками, які подає сама рослина: листя буряка, готового до збирання, пожовклі і підв'яле, бадилля полягає, а розміри плодів відповідають сортовим характеристикам.

Буряк краще прибирати в суху погоду, обережно витягуючи коренеплоди з ґрунту та піднімаючи їх за бадилля.

Після збирання, використовуючи ніж, необхідно акуратно обрізати бадилля, стежачи за тим, щоб не пошкодити самі коренеплоди. Потім висушити буряк на сонці, щоб дати зрізам підсохнути і тим самим запобігти гниття.

Популярні новини зараз

Якщо відкрили банку - вже не зупинитесь: рецепт помідорів на зиму по-італійськи

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Вдома тріщали, люди молилися: у Росії сталося одразу три серйозні землетруси

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Показати ще

Після того, як буряк буде готовий, відправляйте його в льох. Ідеальні умови зберігання – температура –3..+1 градус та вологість повітря 90%.

Буряк, город, кадр з відео

Досвідчені дачники вважають за краще відправляти на зберігання великі буряки, а дрібні використовують відразу ж, як, втім, і пошкоджені коренеплоди.

Найкраще зберігати буряки в піску, але якщо його занадто багато і неможливо зібрати достатньо піску, можна обійтися без нього і просто покласти всі буряки на вже зібрану картоплю.

Справа в тому, що за час зберігання картопля випаровує велику кількість вологи, а буряк її вбирає, що не дає їй в'янути.

Читайте також:

У пика вистачить і на компоти, і на вино: названо найкращий час для висаджування винограду восени .

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос.