Незважаючи на дію з травня 2024 року нового закону про мобілізацію, деякі українці таки зберегли своє право на відстрочку.

До них належать 3 категорії, але їм все одно необхідно здійснювати візити до ТЦК, щоб підтвердити відстрочку. В Україні хочуть спростити це питання та надати можливість зробити це не виходячи з туалету у додатку "Резерв+".

ТЦК

Про це повідомила заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко під час виступу на технологічній конференції IT Arena 2024 у Львові, повідомляє Sud.ua.

За словами Чорногоренка, для реалізації цього проекту необхідно не лише внести зміни до нормативної бази, а й забезпечити технологічну готовність партнерів, які володіють відповідними реєстрами даних.

Планується, що з початку листопада 2024 року буде доступно три форми автоматичних відстрочок: для студентів денної форми навчання, багатодітних батьків та осіб з інвалідністю. Нині у міністерстві працюють над узгодженням необхідних нормативних змін.

Популярні новини зараз

Виїзд чоловіків за кордон: до Міноборони розповіли, скільки військових не повернулося "з відпустки"

ТЦК дали більше повноважень: мобілізація та поліція церемонитися не стануть

Дітей у школах чекає крутий поворот: доведеться вивчати нові предмети, вчителям теж

Григорій Решетник покинув Україну з дружиною і одразу його помітили не вечірці: "Батько готовий"

Показати ще

"Ми прагнемо того, щоб особа, яка має підстави для відстрочення, могла за кілька хвилин повідомити про своє право через додаток, не відвідуючи ТЦК особисто" , - наголосила Чорногоренко.

TЦK

Читайте також:

Мобілізація молоді до 25 років: кого закличуть на фронт і тепер змінилося.

У Європі хочуть відправляти українців додому: можна готувати валізи.