Нарешті, до середини жовтня, городній сезон виходить на фінішну пряму та дачники закінчують робити все, що потрібно на ділянці.

Багато хто з українців користується порадами місячного календаря для того, щоб планувати завдання на городі. Ми вам із цим допоможемо цього тижня. Так, понеділок уже пройшов, але вперели ще 6 днів, тому записуйте плани.

Город, фото: РБК-Україна

7 жовтня було вчора і в саду мав продовжуватися збирання зимових сортів. А ще цього дня варто було посадити виноград та суницю. Також було сенс зібрати опале листя: нею можна покрити ґрунт у приствольних колах. На городі треба було зайнятися розпушуванням ґрунту та внесенням добрив. А ще бажано було видалити бур'яни та використовувати засоби проти шкідників.

8 жовтня

У другий день тижня, знову ж таки, можна зайнятися посадкою винограду. Крім того, варто виділити час для обробки дерев від непроханих гостей, які можуть з'явитися в саду взимку. Йдеться про гризунів. Зайнятися потрібно і городними роботами: обробка ґрунтового покриву, внесення добрив, проріджування сходів у теплиці.

9 жовтня

У цю середу є сенс посадити малину та смородину. Продовжується і період, який підходить для посадки винограду. А ось садити плодові дерева не варто: сьогоднішній день не підходить для цього. У городі треба продовжувати обробку ґрунту, внесення поживних речовин та боротьбу з бур'янами.

Популярні новини зараз

Чоловіків чекає масштабне скасування бронювання: хто отримає повістки

Олена Тополя (Alyosha) створила це зі своїм обличчям і тепер шкодує: "Ледь витерпіла, а собі не подобалася"

Коли "Олів'є" набридло, а "Крабов'є" - не смачно: рецепт українського салату "Оленка" нашвидкуруч

Зелена аджика – новий шедевр: рецепт, який замінить вам класичну назавжди

Показати ще

Морква, город, фото з вільних джерел

10 жовтня

Цього четверга ідеально підійде для наступної роботи: можна посадити ті чагарники, коренева система яких є закритою. Також є сенс зайнятися підгортанням молодих садових рослин: їх треба захистити від несприятливих погодних умов, які очікуються взимку. Десятий день другого осіннього місяця можна присвятити і двом городним роботам: розпушування ґрунту та використання засобів проти недуг рослин.

11 жовтня

У саду цього дня потрібно зайнятися збиранням урожаю. А ще треба обрізати ті садові рослини, що відрізняються наявністю сильної кореневої системи. Також варто посадити виноград, аґрус та волоський горіх. Займатися поливом садових культур не треба. У городі необхідно продовжувати перекопування ґрунтового покриву та забезпечення рослинам захисту від хвороб та небезпечних комах.

12 жовтня

Першого вихідного дня цього тижня в саду можна зібрати врожай і посадити агрус з виноградом. Що стосується городніх робіт, то вітаються такі види діяльності: обробка ґрунту та посадка пряних трав. Полив та внесення добрив поки що під забороною.

Полив городу, кадр з відео

13 жовтня

Сьогодні варто посадити виноград, полуницю та смородину, якщо цього не було зроблено раніше. На городі, знову ж таки, треба боротися зі шкідниками та недугами. А ось обробку ґрунтового покриву варто припинити.

Читайте також:

Не чекайте весни: які рослини потрібно висадити на ділянці до середини жовтня.

Чому не можна обрізати полуницю восени: ви самі позбавили себе врожаю.

Не все те, що красиво – однаково корисно: які квіти краще не висаджувати на ділянці.