Верховна Рада України, ґрунтуючись на рекомендаціях Ради національної безпеки та оборони, впроваджує нові заходи безпеки для обмеження використання Telegram у своїй локальній мережі.

Ці заходи спрямовані на посилення кібербезпеки державних службовців та зниження ризиків, пов'язаних із витоком даних через додаток для обміну повідомленнями.

Основні положення включають:

Обов'язкова двофакторна автентифікація: користувачі Telegram у Раді повинні включити 2FA для підвищення безпеки та скорочення несанкціонованого доступу.

Також синхронізація контактів більше не допускається для запобігання потенційним витокам конфіденційної інформації.

Якщо пристрій залишається без нагляду, доступ до облікових записів Telegram повинен бути заблокований, щоб запобігти несанкціонованому доступу третіх осіб.

Популярні новини зараз

Чоловіків заманюватимуть у ТЦК: що вигадали депутати

Чоловіків чекає масштабне скасування бронювання: хто отримає повістки

Ґрунт у теплицях теж потрібно відновлювати: 3 способи зробити це

Гроші розірвуть гаманець: 6 порад, щоб восени залучити гроші кожному знаку Зодіаку

Показати ще

Крім цього, посадовцям заборонено передавати будь-які службові чи офіційні дані через Telegram, що гарантує, що конфіденційна урядова інформація не буде вразливою для зовнішніх загроз.

Мобільний зв'язок, фото: youtube.com

Встановлення та використання Telegram на робочих комп'ютерах або особистих пристроях, які використовуються для виконання службових завдань, заборонено.

Платформа буде заблокована за допомогою технічних та програмних рішень, а будь-які несанкціоновані спроби доступу до сервісу фіксуватимуться.

Ці заходи були введені у відповідь на попередні випадки отримання третіми особами доступу до конфіденційних даних державних службовців через Telegram, таких як створення підроблених каналів. Хоча ці нові правила стосуються лише працівників Ради, вони не впливають на особисте використання Telegram за межами робочого середовища.

Читайте також:

Тарифи на світ таки зміняться: у YASNO повідомили, скільки платитимемо

Ціни злетять не лише на продукти та комуналку: lifecell, Київстар та Vodafone підвищать тарифи на 50%

Українці будуть з інтернетом, коли повернуться відключення світла, але є нюанс – пощастить "обраним"