Конденсат на вікнах може призвести до різних побутових проблем. Він часто призводить до зростання грибка та плісняви, ушкоджує віконні рами та викликає неприємні запахи.

Однак простим вирішенням цієї проблеми є використання звичайної харчової соди.

Для боротьби з популярною проблемою вам знадобиться склянка харчової соди, склянка води, щітка та ганчірка. Змішайте харчову соду та воду в рівних частинах, поки не отримаєте густу гладку пасту.

Нанесіть цю суміш на вологу тканину та протріть нею вікна. Після цього ретельно протріть їх чистою сухою тканиною. Абсорбуючі властивості харчової соди не тільки допомагають запобігти майбутній конденсації, але й ефективно видаляють бруд та плями.

Додаткові поради щодо запобігання або усунення конденсату:

Забезпечте належну вентиляцію в приміщенні, щоб знизити вологість та запобігти утворенню конденсату. Використовуйте вентилятори, відкривайте вікна або встановіть вентиляційну систему.

Популярні новини зараз

Наступний після Вугледару: які міста під загрозою окупації через росіян тепер

Усі, хто не оновив дані у ТЦК, отримали "поблажки"

Чоловіків чекає масштабне скасування бронювання: хто отримає повістки

Тарифи підвищать удвічі: тепер доведеться відмовитись від улюблених послуг

Показати ще

Вікно: скрін з відео

Також розмістіть поглиначі вологи в кімнаті або використовуйте контейнери, наповнені сіллю, вапном або рисом, щоб допомогти поглинути надлишок вологи з повітря.

Перевірте ізоляцію вікон та дверей, оскільки погана ізоляція може призвести до утворення конденсату. За необхідності покращіть її або розгляньте можливість встановлення ізолюючих штор.

Якщо можливо, встановіть підігрів підлоги. Тепла підлога допомагає стабілізувати температуру в кімнаті та запобігає утворенню конденсату на вікнах.

Крім цього, утримайтеся від сушіння білизни у приміщенні, оскільки це підвищує рівень вологості. Хорошою альтернативою буде придбання сушарки.

Читайте також:

Вікна будуть кристально чистими до самої весни – секретний інгредієнт для миття

Як не переплачувати за комуналку взимку – хитрощі для споживачів газу

Як позбутися молі та неприємного запаху - народні методи та хитрощі наших бабусь