Усі садівники знають необхідність побілки дерев. Зазвичай це роблять двічі: навесні та восени.

Але чи знаєте ви наскільки високого має доходити побілка, щоб ваша рослина точно не атакували шкідники? Давайте розбиратися в цьому разом, а заразом розглянемо й основні правила побілки дерев.

Побілка дерев, сад, зображення: agro-market

По-перше, проводити процедуру варто виключно у суху погоду. Уважно ознайомтеся з прогнозом: опадів не повинно бути і наступного дня, щоб захисний шар встиг висохнути.

По-друге, не нехтуйте правилами безпеки: біліть дерева тільки в гумових рукавичках, інакше ризикуєте нашкодити шкірі.

По-третє, не забувайте про підготовку: перед нанесенням побілки слід пройтися по стволу віником або щіткою. З їх допомогою вам вдасться позбутися пилу, бруду та сухих залишків побілки (якщо вони є).

Популярні новини зараз

"У мене немає стільки грошей": Тіна Кароль пояснила, чому більше не ходить на побачення

Перерахунок пенсій під загрозою: кого залишать без надбавок

Іво Бобул і його тещі: одна ненависть, одна любов, і дві історії життя

Як українці платять зайве за світло і як це змінити: економія до 50% можлива

Показати ще

Відкиньте убік прагнення повністю зняти старий захисний шар: ваше завдання – видалити скоринки, що відшаровуються.

Побілка дерев, фото із соцмереж

Їли стовбур вкритий мохом або лишайниками, їх допоможе позбутися скребок або все та ж щітка. Як варіант – натягніть на руки тканинні рукавички та долонями зачистіть уражені ділянки.

По-четверте, завдаючи склад на ствол, постарайтеся замазати всі тріщини та інші пошкодження, які є на корі.

Для цього вистачить одного шару завтовшки 2-3 мм. Більше щільним робити покриття не варто, оскільки воно, найімовірніше, відвалиться.

Ну і по-п'яте: довгоочікувана відповідь на питання, до якого рівня слід наносити побілку. Біліть дерева суцільним шаром від землі до другого розгалуження.

Побілка дерев, сад, зображення: agro-market

Читайте також:

Ось чому часник у бабусь завжди свіжий та запашний: секрети правильного зберігання.

Найважливіше після збирання врожаю: як зберігати груші, щоб вони пролежали якнайдовше.