Усі садівники знають необхідність побілки дерев. Зазвичай це роблять двічі: навесні та восени.

Але чи знаєте ви наскільки високого має доходити побілка, щоб ваша рослина точно не атакували шкідники? Давайте розбиратися в цьому разом, а заразом розглянемо й основні правила побілки дерев.

Побілка дерев, сад, зображення: agro-market
Побілка дерев, сад, зображення: agro-market

По-перше, проводити процедуру варто виключно у суху погоду. Уважно ознайомтеся з прогнозом: опадів не повинно бути і наступного дня, щоб захисний шар встиг висохнути.

По-друге, не нехтуйте правилами безпеки: біліть дерева тільки в гумових рукавичках, інакше ризикуєте нашкодити шкірі.

По-третє, не забувайте про підготовку: перед нанесенням побілки слід пройтися по стволу віником або щіткою. З їх допомогою вам вдасться позбутися пилу, бруду та сухих залишків побілки (якщо вони є).

Популярні новини зараз

Як отримати врожай огірків, щоб сусіди втрачали спокій та сон, цей найбільший секрет городників

Водяний капкан: українцям загрожують астрономічні рахунки за комуналку через одну "формальність"

Тривожне падіння в київському дитсадку: дворічний хлопчик з важкою травмою, виховательці оголосили підозру

Не сій на біду: два дні у квітні, коли навіть кактус не зійде

Показати ще

Відкиньте убік прагнення повністю зняти старий захисний шар: ваше завдання – видалити скоринки, що відшаровуються.

Побілка дерев, фото із соцмереж

Їли стовбур вкритий мохом або лишайниками, їх допоможе позбутися скребок або все та ж щітка. Як варіант – натягніть на руки тканинні рукавички та долонями зачистіть уражені ділянки.

По-четверте, завдаючи склад на ствол, постарайтеся замазати всі тріщини та інші пошкодження, які є на корі.

Для цього вистачить одного шару завтовшки 2-3 мм. Більше щільним робити покриття не варто, оскільки воно, найімовірніше, відвалиться.

Ну і по-п'яте: довгоочікувана відповідь на питання, до якого рівня слід наносити побілку. Біліть дерева суцільним шаром від землі до другого розгалуження.

Побілка дерев, сад, зображення: agro-market

Читайте також:

Ось чому часник у бабусь завжди свіжий та запашний: секрети правильного зберігання.

Найважливіше після збирання врожаю: як зберігати груші, щоб вони пролежали якнайдовше.