Із запровадженням військового стану в Україні в лютому 2022 року багато чого в житті кардинально змінилося. Поряд із новими обмеженнями та обов'язками для українців були також внесені зміни для забезпечення певних зручностей, особливо для водіїв, як повідомляє «znaj.ua».

Міністерство внутрішніх справ через свій Головний сервісний центр наголосило, що відповідно до постанови уряду № 348, виданої у березні 2022 року, водіям в Україні тимчасово дозволено керувати додатковими типами транспортних засобів без необхідності отримання додаткових прав.

Ця політика дозволяє власникам прав категорії B, як правило, для легкових автомобілів, а також керувати вантажівками категорій C та C1, які охоплюють середні та важкі транспортні засоби.

Ініціатива спрямована на спрощення логістичних операцій за рахунок надання можливості більшій кількості людей швидко приєднатися до транспортного сектору — важливий захід під час війни.

Однак цей виняток діятиме лише під час дії військового стану. Після його закінчення бажаючі продовжити керування вантажівками повинні скласти відповідні іспити та отримати відповідні категорії прав.

Водійські права: скрін з відео

Популярні новини зараз

Соліcт гурту "ТІК" Віктор Бронюк поділився секретом, як схуд на 30 кілограм

Як правильно та швидко зварити буряк, щоб годинами не стояти біля плити – хитрість 30 хвилин

Тарас Тополя розповів, чи планує розлучення з дружиною Оленою та проговорився про інтим: "Непристойні бажання"

Гідна заміна "Шубі": рецепт сільського салату з оселедцем та картоплею

Показати ще

Переваги тимчасових правил:

Пом'якшення вимог до ліцензування дозволяє швидше переміщати товари, допомагаючи зберігати ланцюжки поставок у цілості та безпеці під час надзвичайних ситуацій.

Водії зі стандартними правами на легкові автомобілі можуть перейти на керування вантажівками, не чекаючи на нові, що знижує нестачу робочої сили в секторі логістики.

Оскільки менше водіїв подають заявки на нові права під час військового стану, сервісні центри зазнають менше заторів, що спрощує процеси як для посадових осіб, так і для водіїв.

Міністерство внутрішніх справ наголошує, що ці зміни мають виключно тимчасовий характер. Після скасування військового стану особам, які бажають продовжити керувати вантажівками, необхідно буде пройти формальне навчання та скласти необхідні іспити для отримання прав категорії C або C1.

Читайте також:

Чому запітніють стекла авто і як цього позбутися: конденсат більше не потурбує

Ціни на пальне змусять продати авто: водіїв приголомшили історичним подорожчанням газу

Штрафи за права водія – важливо знати всім, у кого є авто