У той час як Україна готується до очікуваного складного опалювального сезону, багато мешканців вживають запобіжних заходів. Поки дехто утеплює свої будинки, інші обирають дров'яне опалення, щоб знизити залежність від електроенергії.

Віктор Ткач, головний інженер Черкаської філії державного підприємства «Ліси України», розповів про витрати, пов'язані з дровами, для тих, хто ще не запасся ними.

Він пояснив, що попит на дрова залишається на рівні минулого сезону і лісгоспи працюють над тим, щоб ціни залишалися стабільними. Нині дрова першої категорії коштують від 700 до 1026 гривень за кубометр, тоді як соснові доступні за нижчою ціною – від 622 до 800 гривень за кубометр.

Дрова на зиму, фото: youtube.com

Ткач наголосив, що дрова першої категорії, такі як дуб та ясен, горять при температурі близько 900 градусів порівняно з 600–650 градусами, які дає дешевша сосна. Для тих, хто шукає зручності, доступні вже нарубані дрова, але значно вищою ціною — 2160 гривень, включаючи навантаження в транспортний засіб.

Експерт рекомендує споживачам закуповувати дрова заздалегідь, стежачи за тим, щоб вони були нарубані та зберігалися під навісами, щоб забезпечити належне просушування та вентиляцію. Чим менше вологи в деревині, тим ефективнішою буде її тепловіддача.

Популярні новини зараз

Як правильно та швидко зварити буряк, щоб годинами не стояти біля плити – хитрість 30 хвилин

Оновлення малинника: як це зробити без пересадки кущів, починайте вже восени

Рецепт домашнього плавленого сирка без хімії – просто, корисно і смачно

Тепер діти будуть удома частіше: як змінили канікули та чого чекати батькам

Показати ще

Читайте також:

Якими будуть тарифи на комуналку, субсидії та коли стартує опалювальний сезон

Стосується всіх, хто має газову плиту – українцям встановили заборони на опалювальний сезон

Відключення світла та підготовка до опалювального сезону: у ДПЕК попередили українців