Українці вже відчули нічні заморозки. Раніше повідомлялося, що коли температура повітря опуститься, то повернуться і графіки відключень світла.

На щастя, поки що це не було реалізовано, але всі українці вже в нервовому очікуванні того, коли це станеться.

Відключення світла

Коли почнуться відключення електрики — директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко розповів в етері Громадського радіо.

"Як на мене, ніхто не знає, який буде реальний дефіцит. Його покаже лише життя, час. Тому що основний фактор, який буде визначати глибину відключень, тривалість погодинних графіків відключень — це військовий фактор, тобто наскільки в Росії є можливість обстрілювати наші енергетичні об’єкти. Який вони візьмуть пріоритет: чи вони будуть обстрілювати насамперед військові об’єкти, оборонні заводи чи енергетичні об’єкти. Це важко сказати. І другий (фактор — ред.), наскільки Україна здатна за рахунок протиповітряної оборони захистити ці об’єкти. Це буде визначати, тривалість наших відключень. Усі інші фактори — це побічні фактори, додаткові. Вони не відіграватимуть таку суттєву роль", - зауважив ескперт.

Вимкнення електрики, фото: youtube.com

Популярні новини зараз

Мобілізація змінила терміни: у ЗСУ повідомили про оновлення

Коли і як саджати буряки восени – секрети раннього та рясного урожаю

Ксенія Мішина зізналась про жах в стосунках з колишнім: врятувала лише мама

Не забудьте обробити часник перед посадкою: 4 розчини, які допоможуть збільшити врожай

Показати ще

Також він сказав, якщо ще на тиждень затягнеться початок опалювального сезону в оселях, тоді стартуватимуть відключення електроенергії. Тому що люди будуть компенсувати відсутність теплозабезпечення включенням електроприладів у пікові та в нічні години. А це може призвести до того, що ми перейдемо до графіків погодинних відключень, зазначив фахівець. Тому, щоб до цього не дійти, потрібно вчасно ввімкнути опалення для людей і таким чином зберегти достатність потужності, щоб не було погодинних відключень.

Опалення

Читайте також:

Україна без світла: ЄС поставив ульматум - жодних постачань електроенергії під час відключень.

Скільки насправді мають платити українці за комунальні послуги.