Як повідомляє МВС, з початку 2024 року в Україні було викрадено 765 автомобілів, найчастіше викрадають моделі Nissan, ВАЗ та Volkswagen.

За кількістю угонів лідирують Донецька та Херсонська області. Цю статистику надав Opendatabot.

Аналітики зазначають, що найвищі показники викрадення транспортних засобів були зафіксовані на початку повномасштабної війни, але з того часу їхня кількість знизилася. 765 викрадень, зафіксованих у 2024 році, є найнижчим показником з початку війни. Для порівняння, за аналогічний період минулого року було викрадено 1200 транспортних засобів — майже вдвічі більше.

Найбільші показники зафіксовано у Донецькій та Херсонській областях – 256 та 166 угонів відповідно. Водночас ці два регіони становлять 55% усіх викрадень транспортних засобів у 2024 році.

Цікаво, що Волинь стала третім регіоном, що найбільш постраждав, цього року, зафіксувавши 104 крадіжки (13,6%). Минулого року Дніпропетровськ був одним із найбільш постраждалих регіонів із 137 крадіжками, але цього року він покращив свій рейтинг.

Авторинок, фото: youtube.com

Популярні новини зараз

Водіїв насторожили: які автомобілі найчастіше викрадають

Відключення світла не за горами: українцям розповіли, коли графіки можут повернутись, залежить від опалення

Наталя Могилевська залишила дітей і поставила українцям важке запитання: "Разом і поплачемо, і порадіємо”

Надя Дорофєєва повідомила про небезпечну хворобу, наздогнала її під час туру: "Чи можна те чи це"

Показати ще

Легкові автомобілі залишаються основною метою: 516 вкрадених транспортних засобів становили 67,5% усіх випадків у 2024 році. Далі йдуть вантажівки та мотоцикли з 98 та 42 крадіжками відповідно. Причепи також були популярними цілями минулого року: зареєстровано 113 випадків.

Під час війни моделі ВАЗ найбільш часто викрадали — 2400 крадіжок. Крім того, автомобілі ГАЗ і Renault (в основному модель Duster) зазнали значної кількості крадіжок - 1000 та 750 випадків відповідно.

Цього року автомобілі Nissan стали найпопулярнішим вибором у злодіїв – було зареєстровано 61 крадіжку (8%). За ними слідують ВАЗ і Volkswagen - 57 (7,5%) та 53 (6,9%).

Авто, які викрадають найчастіше

Читайте також:

Штрафи, конфіскація прав та навіть авто - нагадування для водіїв

Нові штрафи за ремонт та миття авто: як каратимуть за звичні справи

АЗС приголомшили автомобілістів новими цінами: скільки тепер коштує паливо – це лише початок