Нещодавно українська клієнтка повідомила про тривожний випадок на порталі Мінфіну, детально описавши, як із її картки ПриватБанку зникла значна сума кредитних коштів.

Загалом було знято 20 000 грн під час 23 несанкціонованих транзакцій. Незабаром після цього її чоловік зіштовхнувся зі схожою проблемою, при цьому кілька транзакцій було опрацьовано рано-вранці.

Клієнтка пояснила, що платежі, мабуть, виходили від компанії, схожої на Нову Пошту, популярну поштову службу в Україні. Однак найбільше її стривожило те, що вкрадена сума складалася виключно з кредитних коштів, а не її особистих заощаджень.

Банкомат ПриватБанку, фото: youtube.com

Це викликало питання про протоколи безпеки банку, оскільки він допускав велику кількість підозрілих транзакцій без блокування картки.

Пізніше ПриватБанк відреагував на інцидент, припустивши, що шахрайська діяльність, ймовірно, була наслідком отримання зловмисниками доступу до даних картки.

Популярні новини зараз

Володимир Дантес став батьком, Даша Кацуріна показала, як це: "Ми все робимо разом"

Їх охороняють вищі сили: які знаки Зодіаку наділені особливою вдачею

Неприємний мокрий сніг та заморозки: коли увірветься зимова погода - що кажуть синоптики

Гороскоп на 2025 рік обіцяє круті зміни: які знаки Зодіаку втілять свої мрії

Показати ще

Банк підкреслив, що інакше такі операції були б неможливими. Потерпілому клієнту повідомили, що процес перевірки платіжною системою може тривати до 120 днів, як це зазвичай буває у випадках, пов'язаних із суперечками про транзакції.

Скарга до Привату

Цей випадок підкреслив стурбованість щодо безпеки кредитних коштів і того, чи достатні поточні заходи банку для запобігання несанкціонованим транзакціям, що залишаються непоміченими.

Читайте також:

ПриватБанк виплатить клієнтам по 15 тисяч гривень: як отримати добрі гроші

Нацбанк вилучає гривні з обігу різного номіналу: які банкноти стали "фантиками"

Яким буде курс долара у 2025-му році і коли він перевалить позначку 54 гривні