В Україні є вікові обмеження для водіїв різних категорій транспортних засобів, як наголошує Міністерство внутрішніх справ.

Акцент на безпеку дорожнього руху має першорядне значення, оскільки вона впливає на благополуччя громадян. Для зниження ризиків, пов'язаних з кермом, Україна, як і багато інших країн, встановила певні вікові критерії для водіїв.

За даними Головного сервісного центру МВС, особи, які досягли 16 років, мають право складати іспити, необхідні для отримання прав водія категорії «А», які дозволяють управління мотоциклами.

Ця категорія також охоплює право керування скутерами та мопедами (категорія «А1»). Хоча підготовка до іспитів може починатися раніше, для складання теоретичної частини іспиту особам має бути не менше 16 років.

Водій

Для керування легковими та вантажними автомобілями мінімальна вікова межа встановлена ​​у 18 років. Це стосується категорій «В» (легкові автомобілі) та «С» (вантажні автомобілі масою до 7,5 тонн).

Популярні новини зараз

Маша Полякова виступила у Палаці Спорту в Києві: як їй вдалося зібрати залу

Не з Нового року, а з листопада: 5 знаків Зодіаку, які розгорнуть своє життя на 180 градусів

Перехід на зимовий час: не забудьте перевести стрілки цієї ночі та знайте про важливі нюанси

Володимир Зеленський розповів, коли солдати КНДР прийдуть до України: "Відповідь у вигляді незаплющених очей"

Показати ще

Досягши 19 років водії можуть керувати транспортними засобами з важкими причепами, включаючи категорію «ВЕ» для автомобілів з причепами масою понад 750 кг та категорію «СЕ» для вантажівок з причепами.

Найвища вікова межа встановлена ​​для керування автобусами та мікроавтобусами, для чого водієві має бути не менше 21 року.

Це стосується категорії «D», яка дозволяє керувати транспортними засобами, призначеними для перевезення понад вісім пасажирів.

Читайте також:

Автомобілістів почали штрафувати за паливо: "встрявати" може кожен

Чим відрізняються зимові, всесезонні та літні шини: автомобілісти викидають гроші дарма?

Водіїв насторожили: які автомобілі найчастіше викрадають