Німеччина стала однією з найпопулярніших країн серед українців (після Польщі), куди вони вирушають після початку повномасштабної війни.

Але також це одна з країн, яка має багато проблем із мігрантами зараз. Особливо з тими, хто прибув зі східних країн. Так от у країні планують посилити правила для біженців. Як це стосуватиметься українців? Пише Deutsche Welle .

Українські біженці у Німеччині, фото: youtube.com

Про це стало відомо за підсумками щорічної конференції прем'єр-міністрів федеральних земель, яка завершилася 25 жовтня у Лейпцигу.

На порядку денному стояли пропозиції щодо зняття індивідуального права на притулок, заборони на в'їзд біженців до Німеччини, скорочення допомоги українським біженцям та розширення списку безпечних країн.

Також було обговорено прискорену депортацію осіб, яким відмовлено у притулку, не тільки до безпечних країн, а й до таких держав, як Сирія та Афганістан.

Популярні новини зараз

Маша Полякова виступила у Палаці Спорту в Києві: як їй вдалося зібрати залу

Не лише відключення світла, а й повний блекаут: у ДТЕК сказали, які області під загрозою

Оточення ЗСУ у Курській області: Олександр Сирський розповів правду про ситуацію на напрямі

Наталя Могилевська залишила дітей і поставила українцям важке запитання: "Разом і поплачемо, і порадіємо”

Показати ще

Мета запропонованих заходів — радикальне скорочення потоку нелегальних мігрантів, які прибувають до Німеччини та просять притулку. Очікується, що цього року їхня кількість досягне 200 тисяч осіб (це число не включає біженців з України, які мають особливий статус).

Українські біженці у Німеччині, фото: youtube.com

Консервативні політики, зокрема прем'єр-міністр Гессена Борис Райн, наполягають на більш жорстких заходах, включаючи заборону перетину кордону, відмову у возз'єднанні сімей та утримання під вартою мігрантів, які підлягають депортації.

Незважаючи на розбіжності у поглядах, усі прем'єр-міністри погодилися з тим, що приплив біженців необхідно скорочувати і продовжують пошук конкретних інструментів для досягнення цієї мети.

Читайте також:

Польща "відвертається" від України: біженці можуть опинитися за межею.

Поки Польща хоче скасувати виплати біженцям , українка з Харкова врятувала поляку життя, історія доброго серця.