Львів готує запустити пілотний проект, який дозволить мешканцям користуватися послугами таксі Bolt та Uklon у години комендантської години. Ініціативу було оголошено на брифінгу в понеділок, 28 жовтня, як повідомляє «zaxid.net».

За словами Тараса Греня, начальника штабу Львівської обласної військової адміністрації, для поїздок у нічний час знадобиться перепустка, видана комендатурою.

Усі водії, що працюють у години комендантської години, повинні мати як діючу перепустку, так і оновлені документи військового обліку. Однак пасажирам перепустка не знадобиться, оскільки послуга насамперед обслуговуватиме осіб, які прямують на залізничний вокзал або з нього, а також з невідкладних питань.

Грень зазначив, що з моменту введення комендантської години не виникло жодних серйозних конфліктів із жителями, які пересуваються з необхідних причин, таких як прибуття чи відправлення поїздів.

Таксист

Після того, як усі процедури будуть завершені із комендатурою, проект почне працювати до кінця тижня.

Популярні новини зараз

Коли малина та полуниця – не по кишені: рецепт картопляного варення із "секретом", який стане сюрпризом

Тепла погода різко зміниться: настав час включати опалення – морози та сніг вже на порозі

Хризантеми легко перезимують та зацвітуть, як у королівському палаці: обов'язково зробіть уже зараз

Біженці в Німеччині: уряд наважився на суворі заходи, досягне 200 тисяч осіб

Показати ще

У години комендантської години, з півночі до 5-ї ранку, до Львова прибуває близько 20–30 поїздів, що становить значну кількість мандрівників, яким може знадобитися транспорт уночі.

Перший заступник мера Андрій Москаленко підкреслив, що мета полягає в тому, щоб зробити ці нічні поїздки безпечними та доступними. Послуга, доступна через програми Bolt та Uklon, спрямована на те, щоб зробити нічні поїздки прозорими та відповідними всім правилам.

Читайте також:

Тепер керувати авто зможе далеко не кожен: встановили обмеження

Вікна авто більше потіти не будуть: революційний лайфхак, як позбутися конденсату

Мобілізація авто: хто залишиться без коліс восени