Ціни на багато популярних серед українців продуктів не поповзли, а навіть полетіли вгору. Серед таких продуктів гречка, капуста, інші крупи.
Не відстають і яйця, які у деяких місцях уже продаються по 75-100 гривень за десяток. Які ж причини такого стрімкого зростання вартості?
Інвестиційний банкір Сергій Фурса пояснив чому дорожчають яйця в Україні. Про це він повідомив в ефірі "Еспресо".
Насамперед на подорожчання впливає постійне підвищення тарифів на електроенергію. Другим фактором, за словами Фурси, є сезонні коливання та посушливі умови. Ситуацію посилює зростання доходів населення, яке відбувається без підвищення продуктивності праці.
До того ж через дефіцит робочої сили виробники змушені підвищувати зарплати співробітникам, що призводить до збільшення собівартості продукції і, як наслідок, зростання цін для покупців.
Зеленський вперше розкрив деталі операції "Павутина": яку роль у ній відігравали російські водії
Баклажан а-ля болоньєзе з фаршем і сиром в томатному соусі: рецепт смачної вечері, від якої не відірватися
Яке церковне свято 7 червня: що не можна робити і чим небезпечна вода сьогодні
Іво Бобул і його тещі: одна ненависть, одна любов, і дві історії життя
Фурса зазначив, що ці тенденції впливають не лише на ціни на яйця, а й на загальну економіку.
Читайте також:
Навіть закупитись не вийде через дефіцит: який овоч злетів у ціні, а врожай був катастрофічним.
Ще більше подорожчають не лише яйця, а й хліб: українців попередили про майбутні ціни у супермаркетах.