Морквина - цінне доповнення до страв, яке багате на необхідні вітаміни і мінерали.

Щоб морква була свіжа довгий час, важливо знати правильні методи зберігання.

Перед тим, як зберігати цей овоч, виконайте такі кроки:

Виберіть міцну, здорову моркву, яка не хвора та не пошкоджена.

Потім обережно очистіть її від землі, але не мийте. Покладіть її на папір в один шар і дайте висохнути в приміщенні, що добре провітрюється, протягом 2–3 днів.

Обов'язково зріжте всі зелені верхівки, оскільки вони можуть призвести до більш швидкого псування.

Популярні новини зараз

Як правильно прогрівати авто, щоб воно не опинилося на звалищі: багато хто робить це неправильно

Збитків минулого року було замало: поляки вирішили знову блокувати кордон із Україною

Свіжі овочі не потрібні: рецепт німецького картопляного салату для ситного обіду

Спробуйте відрізнити від іномарки: який виглядав рідкісний ЗАЗ, про який мріяли у кожному селі

Показати ще

Як зберігати помаранчевий овоч у домашніх умовах:

Знайдіть прохолодне темне місце, наприклад, комору або льох. Зберігайте моркву в дерев'яних ящиках, присипте її тирсою, піском або лушпинням цибулі для захисту.

Якщо у вас є балкон, розгляньте варіант зберігання в коробках і накрийте її ковдрою.

Поховання:

Ефективне рішення для зберігання – дерев'яні ящики. Покладіть моркву шарами і покрийте кожен із них піском.

Морква, фото з вільних джерел

Холодильник:

Моркву краще зберігати при температурі від 0° до +2°C. Помістіть її у пластикові контейнери або паперові пакети з отворами для циркуляції повітря.

Також використання вакуумного пакувальника для видалення повітря із пакетів може значно продовжити термін зберігання коренеплодів.

Морозильна камера:

Ви можете заморозити терту моркву в пакетах порціями, що зробить її зручною для різноманітних страв.

Основні поради:

Уникайте зберігання з яблуками, оскільки вони виділяють етиленовий газ, що викликає швидке дозрівання інших овочів та їх псування.

Обов'язково швидко видаляйте будь-яку зіпсовану моркву, щоб гнилизна не поширювалася.

Якщо занадто мало вологи, це може призвести до в'янення, а занадто багато викликати гниття.

Читайте також:

Ось чому борщ, вінегрет і оселедець під шубою виходять ніякими: секрети правильного варіння буряків

Не псуватиметься тижнями: як зберегти свіжість сиру

Коли немає гаража чи підвалу: як зберігати картоплю у квартирі, щоб не гнила і не проростала