Морквина - цінне доповнення до страв, яке багате на необхідні вітаміни і мінерали.

Щоб морква була свіжа довгий час, важливо знати правильні методи зберігання.

Перед тим, як зберігати цей овоч, виконайте такі кроки:

Виберіть міцну, здорову моркву, яка не хвора та не пошкоджена.

Потім обережно очистіть її від землі, але не мийте. Покладіть її на папір в один шар і дайте висохнути в приміщенні, що добре провітрюється, протягом 2–3 днів.

Обов'язково зріжте всі зелені верхівки, оскільки вони можуть призвести до більш швидкого псування.

Популярні новини зараз

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери

Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни

Які рослини в жодному разі не можна обрізати восени: моліться, якщо ви це зробили

Показати ще

Як зберігати помаранчевий овоч у домашніх умовах:

Знайдіть прохолодне темне місце, наприклад, комору або льох. Зберігайте моркву в дерев'яних ящиках, присипте її тирсою, піском або лушпинням цибулі для захисту.

Якщо у вас є балкон, розгляньте варіант зберігання в коробках і накрийте її ковдрою.

Поховання:

Ефективне рішення для зберігання – дерев'яні ящики. Покладіть моркву шарами і покрийте кожен із них піском.

Морква, фото з вільних джерел

Холодильник:

Моркву краще зберігати при температурі від 0° до +2°C. Помістіть її у пластикові контейнери або паперові пакети з отворами для циркуляції повітря.

Також використання вакуумного пакувальника для видалення повітря із пакетів може значно продовжити термін зберігання коренеплодів.

Морозильна камера:

Ви можете заморозити терту моркву в пакетах порціями, що зробить її зручною для різноманітних страв.

Основні поради:

Уникайте зберігання з яблуками, оскільки вони виділяють етиленовий газ, що викликає швидке дозрівання інших овочів та їх псування.

Обов'язково швидко видаляйте будь-яку зіпсовану моркву, щоб гнилизна не поширювалася.

Якщо занадто мало вологи, це може призвести до в'янення, а занадто багато викликати гниття.

Читайте також:

Ось чому борщ, вінегрет і оселедець під шубою виходять ніякими: секрети правильного варіння буряків

Не псуватиметься тижнями: як зберегти свіжість сиру

Коли немає гаража чи підвалу: як зберігати картоплю у квартирі, щоб не гнила і не проростала